Ракометарот Мојсоски избран за претседател на Комисијата за спорт на СДСМ

0
165

Поранешниот македонски ракометар Наумче Мојсоски е избран за претседател на новата Комисија за спорт во владејачката партија СДСМ.

Oд неодамна пак репрезентативниот колега на Мојсоски, голманот Борко Ристовски стана дел од ВМРО-ДПМНЕ, односно претседател на Комисијата за спорт на ВМРО-ДПМНЕ.