Силен замјотрес во Албанија близу границата со Македонија

Утринава во 6 и 27 минути силен земјотрес ја стресе Албанија. Земјотресот беше со јачина од 5.1 според Рихтеровата скала на длабочина од 10км. Локацијата на замјотресот е близу Корча, Албанија. Силниот земјотрес ги исплаши и жителите на Југозападна Македонија, односно Охрид, Струга, Преспа, Ресен.