Скопје го слави 13 ноември, 75 години од денот на ослободувањето на градот

Кај споменикот Ослободители на Скопје, уз звукот на химната беа положени цвеќиња од делегации од неколку земји, а беа присутни и борци кои биле дел од ослободувањето.

Присутен на церемонијата беше и градоначалникот Шилегов, кој кажа дека слободота е најважниот дел од животот на еден човек, заблагодарувајќи им на ослободителите и положувајќи цвеќе во нивна чест.

Почит беше оддаден и на партизанските гробишта во Бутел, каде што присутни беа Сојузот на борците ослободители, од кабинеот на претседателот и делегација на советот на град Скопје.