Сомнежи за масовна гробница, ископување во кампусот на Приштинскиот универзитет

0
59

Поради сомнежи за постоење масовна гробница од војната во Косово во 1998-99 година, Институтот за судска медицина утре ќе почне со ископувања во кампусот на Приштинскиот универзитет, во близина на тамошната православна црква, јави дописникот на МИА од Приштина.

Директорот на Институтот, Арсим Грџалиу изјави за медиумите дека, според искази на очевидци, во време на последната војна на тоа место имало движења на градежна механизација, и тоа главно ноќе. Грџалиу наведе дека на местото каде што сега ќе се ископува биле пронајдени делови од облека на мажи и жени, на кои имало траги од крв.