Сојлу: Турција ќе ги врати заробените терористи во нивните држави

Министерот за внатрешни работи на Турција, Сулејман Сојлу, изјави дека земјата ќе ги испрати заробените припадници на Исламска држва назад во нивните матични земји.

Тој истакнал дека Европа ја остава Турција сама да го решава прашањето за заробениците.

„Тоа е неприфатливо за нас. Исто така е неодговорно“, рекол тој.

Турција зароби борци на ИД на североистокот на Сирија, откако ја почна воената офанзива минатиот месец.