Стојанче Ангелов: Ние ќе му го исплатиме целиот долг на Ристе Бањоглав

Достоинство на Стојанче Ангелов и граѓани ќе го спасуваат Ристе Бањоглав од лихварот кој преку извршител бара присилно иселување на петчленосто семејство од Долни Балван од нивниот дом.

„Имајќи ја во предвид лошата состојба во која се најде нашиот член Ристе Бањоглав, кој не по негова вина , западна во силни финансиски проблеми ,, како партија му овозможивме една финансиска помош од партијата, но повикавме и граѓаните кои се во можност да помогнат.Сите заедно ќе му помогнеме на Ристе да излезе од оваа ситуација во која се наоѓа , првиот проблем се финансиите, вториот човекот кој сега формално правно е сопственик на куќата да покаже малку човечност.Бидејќи ние ќе му го исплатиме целиот долг“ изјави Стојанче Ангелов, претседател на Достоинство