Тетово е денеска најзагаден град во Македонија

Загаденоста во Македонија деновиве е намалена, што се должи на врнежите од дожд. Сепак утринава мерните станици во земјава покажуваат дека во Тетово е најзагаден воздухот со 70 µg/m3 ПМ10 честички.

Во општина Гази Баба се измерени 38 µg/m3, додека во скопскиот Ректорат има 34 µg/m3, а во Куманово 32 µg/m3.