Тоталитаризам во срцето на Мицкоски

0
55

Кога ја критикувам денешната опозиција и нивниот потенцијален модел на владеење (затоа што знам како ќе владеат), која е мојата цел? Дали ги разбирам ВМРО-ДПМНЕ како закана за поредокот и граѓаните, или сметам дека овој денешен „режим“ на Заев не е добар, па треба да го замениме со ВМРО-ДПМНЕ? Да се верува дека Мицкоски треба да дојде затоа што владеењето на Заев е лошо, таквото верување го сметам за наивно.

Мицкоски во својата предизборна кампања, со други зборови, мене ми вели дека неговото евентуално мнозинство ќе биде сè, а малцинството ќе биде ништо. Свесен сум дека неговото „мнозинство“ нема да прифати тој да биде мандатар „на сите граѓани“ и свесен сум дека тоа ќе биде една одвратна поза во која јас не сакам да учествувам. А всушност, кој од него тоа го бара? Што ако јас не сакам Христијан Мицкоски мене да ме претставува во Собранието? На изборите ќе бидам прашан и ќе кажам дека јас не сакам овој човек да ме претставува во Собранието.