Трибина: Членството во НАТО носи стабилност и економски бенефит

Покрај безбедноста најголема придобивка ќе имаат бизнис заедницата и граѓаните.

А секој странски инвеститор сака да инвестира во стабилна и безбедна држава. Истакна министерката за финансии Нина Ангеловска и заменикот шеф на мисијата на амбасадата на Велика Британија Доменик Отвеј на дебатата што се одржа во Прилеп  за улогата на македонската бизнис заедница при градењето на цврсти партнерства со НАТО.

Стабилноста на една земја е основата за развој на бизнис заедницата во овој сојуз.

70 години Велика Британија го користи овој бенефит.