Трилатерала Заев, Вучиќ, Рама во Охрид

0
103

Трилатерална средба на премиерот на Македонија, Зоран Заев со премиерот на Албанија и претседателот на Србија, Еди Рама и Александар Вучиќ, се одржува викендов во Охрид. На нив денеска ним се придруија претседавачот на Советот на министри на Босна и Херцеговина Денис Звиздиќ и министерката за економија на Црна Гора Драгица Секулиќ.

Една од главните теми на средбата е воспоставување на таканаречениот мал шенген, што треба овозможи трполесен проток на луѓе и стоки и да ја забрза економската соработка и трговијата меѓу земјите од регионот.