Убиецот призна зошто го убил синот на поранешниот германски претседател, истражителите шокирани

Германските медиуми известуваат дека убиството било одмазда за наводната вмешаност на семејството фон Вајцекер во војната во Виетнам.

„Сторителот го објасни својот чин со фактот дека таткото на убиениот, поранешниот германски претседател Ричард фон Вајцекер, беше директор на хемискиот концерн„ Бохернгер Ингелхајм “во 60-тите години на минатиот век, и со тоа е одговорен за продажба на воени отрови во САД што се користеле во војната во Виетнам“. пренесува Spiegel Online.

Бидејќи Ричард фон Вајцекер не е повеќе жив, како жртва бил избран неговиот син, докторот Фриц, објасни 57-годишниот сторител.