УЛТИМАТУМ ОД 24 ЧАСА: Демонстрантите во Хонгконг бараат локални избори

Демонстрантите забарикадирани на еден универзитет во Хонгконг бараат владата да преземе обврска до 24 ноември да организира локални избори.
Маскиран демонстрант на Кинескиот универзитет во Хонгконг утринава изјави дека владата има рок од 24 часа да го исполни нивното барање за избори.
Студентите и другите демонстранти ги зазедоа водечките универзитетски кампуси во Хонгконг, поставија барикади и се обезбедија со мноштво Молотови коктели и други предмети за борба.
Јавната телевизија РТХК јави дека една коловозна лента во главната улица Толо е расчистена, но дека властите се уште не ја отворија  за сообраќај.

Еден повозрасен маж починал од повредите здобиени кога со некаков предмет бил погоден во глава за време на судирите меѓу приврзаниците на владата и демонстрантите, пренесе Би-Би-Си.