Францускиот предлог за преговори со ЕУ е генерално прифатлив за земјава

0
104

Според него добро е тоа што крајната цел на францускиот документ е полноправно членство на земјава во Европската Унија, а носечката идеја вели дека е да се забрза процесот на преговори за членство.

Ќе биде тешко да се очекува донесување нова методологија до јануари, бидејќи, како што рече, следува сезона на одмори во ЕУ и време на прилагодување на новата Европска комисија, но и да се чуе мислењето на другите земји членки.

– СМЕТАМ ДЕКА НЕ ТРЕБА ДА СЕ БРЗА. ОВА Е МОЖНОСТ ДА СЕ ИМА СЕРИОЗНА ДИСКУСИЈА КАКО ДА СЕ НАПРАВИ ПРОШИРУВАЊЕТО НА ФУНКЦИОНИРА. НЕ ТРЕБА ДА РЕЧЕМЕ ДЕЛА КРАЈНИОТ РОК Е ПОВАЖЕН ОД СОДРЖИНАТА. АКО Е ПОТРЕБЕН УШТЕ ЕДЕН МЕСЕЦ, ТОГАШ ТРЕБА ДА ТРАЕ МЕСЕЦ ПОВЕЌЕ. ВЕРОЈАТНО НЕ Е РЕАЛИСТИЧНО ДА ОЧЕКУВАМЕ ДА СЕ РЕШИ ДО КРАЈОТ НА ЈАНУАРИ, ИЗЈАВИ БИБЕР.