Холивудскиот Супермен пронајден мртов во контејнер

52-годишниот актер помина 30 години глумејќи го Супермен на булеварот ,,Холивуд”, каде што се сликаше со туристи. Тој се прослави со неговата голема сличност со актерот Кристофер Ривс кој го отелотвори легендарниот Супермен.

Денис бил пронајден мртов во саботата наутро во долината Сан Фернандо во контејнер за смет. Полицијата потврди дека неговата смрт не е сомнителна, но е покрената истрага за да се открие што се случило.

Актерот последниве години минувал низ тежок период и живеел како бездомник.