Читаку му врати на Дачиќ: Се фалите со украден документ

Косовската амбасаорка во САД, Влора Читаку му одговори на министерот за надворешни работи на Србија Ивица Дачиќ кој ја обвини дека не го вратила српското државјанство.

На тоа, амбасаорката одговори дека Србија ги украла нејзините документи како што направила со многу Косовци