Шекеринска: Законот за прв пат го решава станбеното обезбедување на припадниците на Армијата

Министерката за одбрана, Радмила Шекеринска денеска на брифинг со новинарите кои го следат секторот одбрана информираше за измените во Законот за служба во Армијата, за кои, рече, се со цел да покажеме дека ги цениме припадниците на Армијата, кои ја уживаат најголемата доверба од граѓаните, и дека ги цениме нивните залагања и сето она што тие го направија за да ја достигнеме нашата стратегиска цел – членството во НАТО – Алијансата.