Шефицата на шведската дипломатија Линде во Скопје

Министерката за надворешни работи на Кралството Шведска Ан Линде ќе престојува во официјална посета на Република Северна Македонија. До оваа нејзина посета доаѓа по покана од шефот на дипломатијата Никола Димитров.