Шеќеринска очекува Холандија оваа недела да го ратификува протоколот за НАТО

Министерката за одбрана, Радмила Шекеринска очекува неделава протоколот за НАТО да биде ратификуван во Холандија, а до крајот на ноември и лондонскиот самит и во Франција.

Останува само ратификацијата во Шпанија, за што поточни проценки ќе можат да се направат дури откако ќе биде јасна новата влада.