Акцијата во Грчец и Арачиново, „лов во магла“!

0
111

Македонската полиција и Јавното обвинителство засега молчат и не ја известуваат јавноста до каде е истрагата за престрелката која се случи на први овој месец во скопскиот хотел „Александар Палас“. Засега не се знае причината ниту пак извршителите на оружениот напад. Од тоа што е досега познато, се знае дека напаѓачите биле оружени со две автоматски пушки „Калашников“ и еден пиштол. Кога застанале пред стаклената влезна врата од хотелот, го впериле оружјето кон петмина мажи кои седеле во ресторанот на објектот. За брзо време напаѓачите почнале да пукаат кон таргетите, но за среќа никој во нападот не беше повреден.