Брод со 150 мигранти потона кај Мавританија, дел од нив успеале да допливаат до брегот

Најмалку 57 мигранти се удавија откако брод со 150 лица од Гамбија потона недалеку од брегот на Мавританија, соопшти агенцијата на ОН задолжена за миграција.

Властите на Мавританија соопштија дека дел од мигрантите успеале да допливаат до брегот.