Вака изгледа нуклеарниот куфер внатре, а моќното копче не е црвено

Руската телевизија Ѕвезда прв пат прикажала како изгледа нуклеарен куфер. “Сакам да кажам дека копчето за “старт” е бело. Тој куфер го носи офицерот кој секогаш е накаде во близина на врховниот командант. Една од компонентите на куферот е флеш картичката”, рекол водителот на програмата Алексеј Јегоров.

Таа е индивидуална. Тоа е еден од клучевите кои се ставаат. Други детали од овој куфер нема да разгледуваме”, додал тој.

Тој забележал дека куферот е стар 50 години, но дека јавноста дури сега го гледа од внатре.

 

Извор точка