Ветувањето на Санчез ја доближува Македонија кон НАТО

Шпанскиот премиер Педро Санчез вчера лично му дал ветување на премиерот Зоран Заев дека Шпанија наскоро ќе го ратификува протоколот, за време на нивната средба на маргините на Самитот на НАТО во Лондон. За пристапување на Македонија во НАТО недостига само уште ратификацијата од страна на Шпанија.

Според Санчез неговата земја во јануари ќе ја депонира ратификацијата на Протоколот за пристапување на Македонија за членство во НАТО.