Видео Големи Поплави во Црна Гора, пливаат автомобили, отежнат е и авиосообраќајот

Поројните врнежи од дожд кои ја погодија Црна Гора предизвикаа поплави во општините Тиват, Котор и Будва.

Како што јавуваат локалните медиуми, поплавен е патот пред стариот град во Котор, а во Тиват затворени се неколку улици.