ВМРО ДПМНЕ: Заев уценува избори со законот за марихуана

Опозициската ВМРО ДПМНЕ и денеска се огласи со факти кои го одбележале денот:

 

Зоран Заев уценува избори, за да му помине Законот за опојни дроги во Собрание, за легализација на неговите бизниси.

Фирмата за Хеликоптери САР ХЕМС ќе земе 72 милиони евра од буџетот. Не е бесплатно како што тврдеше владата.

Партизацијата во МВР продолжува и сопките за техничкиот министер што ќе дојде продолжуваат.

Парите од ЕЛЕМ и МЕПСО се трошат на партиски вработувања.

Административците и помошно техничкиот персонал на Клинички протестираа.

Македонија на 56 место на Индексот на човекови слободи.

Дескоска сама се предложила за член на Венецијанска комисија, сама ќе се оценува, сама ќе се препорачува.

Урбаната мафија дивее во Карпош, нови 150 згради предвидени од Богоев.