Евротинк: Поддршката за ЕУ и натаму висока

0
96

Поддршката за Европската унија и натаму останува висока и покрај француското противење на Македонија да и се даде датум за почеток на преговори, што се случи на последниот самит на Унијата во октомври. Анкетата на Евротинк покажува дека 66 насто од граѓаните сметаат дека членството во Унијата е добра работа, а вината за недобивањето датум, најмногу од анкетираните ја гледаат во недостигот на внатрешни реформи, а само една четвртина сметаат дека Македонија не доби датум поради внатрешни случувања во самата Унија.

Сепак, расте бројот на оние кои сметаат дека Унијата не е фер кон Македонија