Експлозија во рудник во Кина, 14 загинати

Како што соопштуваат кинеските власти, експлозијата се случила во рудник за јаглен, на југозападот од Кина.

 

Седум рудари успеале да излезат на површина, a двајца се водат како исчезнати.

Акцијата за спасување е во тек.

Кина е најголем произведувач и потрошувач на јаглен во светот.