Елези: За одржлив економски развој, предуслов е развој на локално ниво

Ова особено се однесува во развојот изработката на годишен и полугодишен извештај. Ова го рече замнеик министерката за финансии на јавниот настан за имплементација на проектот на кој присуствуваа и шефот на канцеларијата на УНДП во земјава Шахакјан и швајцарската амбасадорка Сибил Техада.

Заменик министерката за финансии Елези посочи дека ако сакаме одржлив економски раст и развој на земјата, еден од предусловите е развој на локално ниво.