Заев на средба со Џонсон: Односите меѓу двете земји се зајакнуваат

Обединетото Кралство целосно ја поддржува Република Северна Македонија, а земјата со спроведувањето на реформите во согласност со вредностите на НАТО и ЕУ, целосно го заслужува своето место во евро-атлантските демократски сојузи, беше речено на средбата меѓу претседателот на Владата на Северна Македонија, Зоран Заев, и премиерот на Обединетото Кралство, Борис Џонсон, што се одржа во Лондон за време на Состанокот на лидерите на НАТО.

Премиерот Заев на средбата нагласи дека Северна Македонија нема алтернатива за овие процеси и дека во изминатите две години беше фокусирана на исполнување на сите неопходни услови за да покаже дека е подготвена за полноправно членство во НАТО и ЕУ.