Заев од трибина во Битола: Само Мицкоски не го честиташе успехот во НАТО

Само Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ не смогнаа сила да го честитаат успехот во Лондон, во НАТО, само тие не се израдуваа“, рече претседателот Зоран Заев на граѓанската трибина „На прав пат“ во Битола.

 

„Еден за сите – сите за еден е мотото на НАТО, тоа сакавме да го направиме и дома, да се обединиме, да бидеме заедно, да се приклучи и ВМРО-ДПМНЕ, ама тие не сакаа, затоа што нивната цел е само гола власт“, порача Заев.