ЗАКОНОТ ЗА ПАЗАРИТЕ СЕ УКИНУВА

А по две години откако се донесе законот за трговија на зелените пазари владата утврдила дека тој ќе биде штетен за пазарџиите, организаторите на пазари и за државата. Откако го пролонгираа годинава за почетокот на 2020 година, денеска решија комплетно да се укине, но најавувата и ново закосно решение.