Запленети повеќе од илјада килограми кокаин од Јужна Америка

0
12

Во соопштениото на војската се наведува дека скенер на контролен пункт на автопатот воочил аномалии во товарот кој го пренесувала цистерната.

Во цистерната во петокот се пронајдени 1.153 пакетчиња кокаин со вкупна тежина од 1.109 килограми.

Возачот на цистерната е уапсен.

Коикакинот од Јужна Америка до Мексико најчесто се превозува со брод или со помали авиони, а потоа се криумчари до границата на САД, напоменува „АП“.