Камчев: Никогаш никој не ми понуди да бидам заштитен сведок или спогодување!

0
95

Нејзиниот адвокат Дељо Кадиев рече дека ќе го испрашуваат Камчев директно откако ќе направат увид во доказите.

 

Дељо Кадиев:Kажавте дека Катица Јанева ве повикала во СЈО додека бевте во притвор?

Ј.К. Ме донесоа, точно е.

Дељо Кадиев: Во врска со предметот не ви погоди спогодувањето за „Империја“.

 

Ј.К.Никогаш никој не ми понуди да бидам заштитен сведок или спогодување.

 

Дељо Кадиев: Рековте не го познавате Лазар Јанев? Како тврдите дека ви бил презентира. договор каде тој е потпишан.

 

Ј.К. Јас видов потпис каде пишуваше Лазар Јанев. Можда бил фалсификуван од Бојан Јовановски.

 

На прашање на Русковска, Камчев одговори дека спогодба била понудена само од Јовановски, но не од СЈО.

 

Со ова заврши денешното рочиште за „Рекет“ во кое пред судот како сведок на обвинителството се појави бизнисменот Јордан Камчев.