Корисници се жалат – автобусите на ЈСП пречесто ја менуваат рутата

0
64

Функционира ли возниот ред на ЈСП? Не ретко се случува во главниот град сообраќајниот режим да се промени, а со тоа да се промени и рутата на автобусите. Граѓаните велат дека поради пренасочувањето на сообраќајот често доцнат. Во однос на редовноста на автобусите, граѓаните се со поделени мислења.

Од ЈСП велат незначителен бил процентот на нереализирани тури и тоа главно се должи на непредвидени дефекти на возилата.

При промена на рутата, возачите прескокнале дури 3 автобуски станици по пат.