Крушево подготвено ги чека гостите за Нова година и Божиќ

Локалните власти и угостителите велат дека сместувачките капацитети се исполнети,единствено недостига снег.

На располагање има 400 легла во хотелите,и над 600 во приватниот сектор. Цените се движат од 500 до 1800 денари во зависоност од аранжманот. Оваа година и понудените содржини за посета на 7 музеи на црквите и спомен куќата на Тоше Проески се поголеми.

Посебен интерес за верниците и туристите е начинот на кој во Крушево се одбележува христовото раѓање.