Макрадули: Видливи првите позитивни резултати во намалување на загадувањето на воздухот

Заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули се обрати на прес-конференција. Во продолжение ви го пренесуваме во целост неговото обраќање.

„Дозволете, во морето информации поврзани со аерозагадувањето, да укажам на неколку факти.

Борбата за здрава животна средина и чист воздух е процес, кој бара координирана и интегрирана акција од сите чинители во општеството, од системски мерки на организациско или институционално ниво, до промена на некои навики кај секој од нас лично.