Мерки на претпазливост наместо притвор за едно лице од Арачиново приведено во полициската операција пред 3 дена

Обвинителството потврди дека само едно лице приведено во големата акција на МВР пред три дена добило кривична пријава и е побаран притвор.

 

Судот на жителот на Арачиново во која е најдено нелегално оружје наместо притвор му определил мерки на претпазливост.

 

Пред 3 дена во голема акција беа уапсени 12 лица од Грчец, Арачиново, Крушопек и Сарај, а дел од нив беа поврзани и со пукањето во хотелот Александар Палас.