Министерството за администрација и ОБСЕ потпишаа меморандум за соработка

0
58

Министерството за информатичко општество и администрација со поддршка на ОБСЕ организираа конференција на тема: „Стратегија за реформа на јавната администрација за 2018-2022 – идни предизвици“.

На конференцијата се обратија министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, и амбасадорот на ОБСЕ во Скопје, Клеменс Која.

Манчевски подвлече дека главните цели на овој документ се ефикасна и дигитализирана јавна администрација, при што се осврна на  активностите за имплементација на мерките од Акцискиот план.