Најдени телата на шест жртви во ерупцијата на Нов Зеланд

0
89

Пронајдени се телата на шест жртви во вулканската ерупција на Белиот остров, објави ноќта кон петокот по македонско време на Twitter новозеландската полиција.

„Телата на шест загинати (за време на ерупцијата на вулканот) бе откриени на Белиот остров и во моментов се транспортираат со партолниот брод ‘Велингтон’“, се вели во објавата на полицијата.