Непроменети цените на угостителските услуги

0
55

Цените на угостителските услуги во ноември година се исти како во претходниот месец.

Според податоците на Државниот завод за статистика, цените на угостителските услуги во ноември 2019 останаа на исто ниво како и во истиот месец од претходната година.

Во првите 11 месеци од годинава, пак, цените на угостителските услуги пораснаа за 1,0 отсто во споредба со истиот период лани, но се на исто ниво како во декември 2018 година.