Оливер Спасовски избран од СДСМ за технички премиер

Заврши Централниот и Извршниот одбор на СДСМ. Едногласно се донесени вечерашните одлуки. СДСМ одлучи дека Оливер Спасовски ќе биде технички-премер откако актуелниот премиер Зоран Заев ќе поднесе оставка на 3-ти јануари 2020 година.