Почна изградба на сточарска фарма „Голд Ленд“ во прилепско Славеј

Оваа македонско германска инвестиција тежи 4 милиони и 500 илјади евра од кои милион и 500 се преку ИПАРД програмата од Европската унија.

Потврди сопственикот на Голд Ленд Абдурахмани на поставувањето на камен темелникот од комплексот пред претставници на дипломатскиот кор во земјава стопанската комора министри и градоначалниците од прилепскиот дел на Пелагонија..

Германија и натаму останува еден од клучните економски партнери на земјава во Европа.Со овој објект ќе се намали увозот на месо во Македонија.