Принципите на Мицкоски без Политиканство ќе донесат Промени, Правда и Обнова, ако не…

Лидерот на опизициската ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, вечра пред сопартијците во салата „Јане Сандански“ изнесе неколку начела кои ќе бидат водилка во изборната кампања, но и постулати во владеењето на ВМРО-ДПМНЕ по победата на парламентарните избори на 12 април идната година. Правда, Принципи, Промени, Обнова Политиканство.

Не се непознати овие принципи во нашата политика, и по редот на нештата гласно се кажуваат дека партијата е во опозциција, а како навлегува подлабоко во владеењето потивко се говорат, по можност и не се зборува за нив. Малку од овој колосек излезе сегашниот премиер на кого му остануваат уште неколку денови од владеењето, правдата и правдината почна да ги бара откако пукна големата афера „Рекет“, токму за оние кои треба да ја споведуваат Правдата.

Но да се вртиме на Мицкоски кој со четирите П навестува победничка стратегија на изборите и поимање на владеењето во поинаков облик.