Промовирана новата интернет-страница на ЈОРСМ

Јавното обвинителство на Република Северна Македонија денеска ја промовираше новата интернет-страница, www.jorm.gov.mk, на која може да се следат информации од Јавното обвинителство на РСМ, од вишите јавни обвинителства, од Јавното обвинителство за гонење организиран криминал и од основните јавни обвинителства.

Државниот јавен обвинител Љубомир Јовески истакна дека со новата интернет-страница  се зголемува транспарентноста во работењето на обвинителството што е значајно за поголема доверба на граѓаните во оваа институција.

-Корисниците на интернет-страницата ќе можат да најдат документи и правни акти од кривичната област и други релевантни податоци за нашата дејност. Наша обврска кон граѓаните за давање точни, проверени и релевантни информации придонесува не само за информирање, туку со тоа се стеснува и просторот за шпекулации и лажни вести, рече Јовески.