Со средства од Светска банка во Берово ќе се развива планинскиот велосипедизам

Берово е единствената општина од регионот која доби европски пари за развој на туризмот. Благодарение на ангажманот на здружението „Малешевска корија“ која го организираше настанот „Малешевијата – Планински рај, активен, еко и традиционален туризам“, туристичката понуда во Беровско со поддршка на Светска Банка ќе се збогати и со планински велосипедизам.

-Планирано е набавувањето на 25 високо квалитетни велосипеди за планински туризам со опрема кои ќе им понудат ново доживување на туристите, при што во рамки на активностите беа обучени и двајца водичи, изјави Антонија Шишак, директор на проектот.