Техеран ќе ги тужи САД заради немирите во Иран

Во неколку ирански провинции во ноември започнаа протести по одлуката на владата да ја зголеми цената на горивата, кои станаа насилни.

-Техеран ќе ги тужи САД заради граѓанските немири во земјата, соопшти Голјан Хусеин Исмаили, портпарол на владата на Иран.

Исмаили нагласил дека Иран ќе бара отштета од 130 милијарди долари а тужби ќе поднесат иранските државјани кои директно претрпеле штета заради демонстрациите.