Фактите потврдуваат, економијата е стабилна, растат платите, парите се враќаат кај граѓаните

0
62

СДСМ продолжува преку конкретни реформи и мерки да ја стабилизира и унапредува македонската економија. Во текот на овие 2 и пол години СДСМ со бројки и со факти докажува дека  економијата на прав пат и не застануваме тука.

Владата ги усвои измените на Законот за трговски друштва, со кој се намали минималниот износ  за основање на друштво со ограничена одговорност (ДОО и ДООЕЛ) од сегашните 5.000 евра на само 1 евро. Овие фирми ќе имаат посебна ознака, односно ќе се викаат „посебно друштво со ограничена одговорност” .