Фондот за осигурување депозити ги чува заштедите на граѓаните, досега обесштетени 21 илјада штедачи

0
29

Имаме задача да ги чуваме депозитите на нашите граѓани. тоа го правиме од 1997 година кога сме основани. Оттогаш имаме направено 11 исплати на обесштетувања на 21 илјада штедачи во износ од 1,5 милијарди денари.

На настанот е предвидено орбраќање на директорот на фондот Борче Хаџиев, презентација на Фондот, како и натпревар. Од 10 до 14 часот настанот ќе биде збогатен со едукативен дел, наменет за студентите и за сите посетители. Преку промотивен штанд на Фондот ќе можат да се стекнат со знаење и развивање навики за штедењето кај младите.