Фрлена експлозивна направа врз кафуле во центарот на Подгорица – граѓаните ги вонземирила силна детонација

Експлозивна направа била фрлена во текот на претходната ноќ во околу три часот во кафуле во Подгорица, кое се наоѓа во строгиот центар на градот, на булеварот Иван Црнојевиќ.

Според сознанијата на црногорските медиуми во оваа експлозија немало повредени лица. На локалот му е причинета значајна материјална штета.

Силната детонација ги вознемирила станарите од тој дел на градот. Увидот е во тек.

Во текот на денот се очекуваат повеќе информации за ова случување.