Шестмина мигранти пронајдени мртви на грчко-турската граница

Шестмина мигранти починале од студ во регионот Еврос, на грчко-турската граница, во периодот од четврток до недела, соопшти синоќа паталогот во болницата во Александропулос Палос Павлидис.

Паталогот во болницата во Александропулос Палос Павлидис, за медиумите изјави дека меѓу починатите има две жени и четворица мажи, на возраст меѓу 18 и 30 години. Тие со себе немале никакви документи за идентификација.