Ако има мнозинство и усогласен закон за ЈО веднаш ќе биде ставен на собраниска седница

Претседателот на Собранието, Талат Џафери денеска најави дека доколку до Парламентот биде доставен усогласен предлог-закон за јавно обвинителство и по содржина и со договорено мнозинство, тој веднаш ќе биде ставен на собраниска седница.

„Има таква деловничка можност“, изјави Џафери на средба со новинарите, додавајќи дека се зависи од волјата на парламентарниот состав.

Инаку во Собранието два дена траеше јавната расправа за предлог-законот за Јавното обвинителство на која дебатираа експерти и претставници на правосудната фела.